Randevu ve Sorularınız İçin 0312 490 01 65
+90 312 490 01 65
BURUN
ESTETİĞİ
Burun Estetiği
TIKLAYIN
LİPOMATİK
YAĞ ALDIRMA
Lipomatik ile Yağ Aldırma
TIKLAYIN
MEME
BÜYÜTME
Meme Büyütme
TIKLAYIN

Kilo Kaybı Sonrası Estetik Germe Ameliyatları

Ankara’da Estetik Germe Ameliyatı & Fiyatı

Ankara’da kilo kaybı sonrası estetik germe operasyonu yaptırmak istiyorsanız Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef estetik germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara estetik germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Estetik germe ameliyatları hakkında sık sorulan soruların cevaplarına sayfanın devamında ulaşabilirsiniz.

Estetik Germe Ameliyatlarının Amacı ve Kapsamı

Hızlı kilo verme ve obezitenin günümüz dünyasında artış göstermesi estetik germe ameliyatlarına ihtiyacı artırmıştır. Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları bir çok farklı ameliyatı, bir çok farklı bölgeyi kapsayabilir ve uzun bir süreç olabilir. Genel amaç meydana gelen deri sarkmaları ve çeşitli deformasyonları düzeltmek ve kişinin verdiği kilolar sonrası istediği ideal görüntüsüne yaklaşmasını sağlamaktır. Bu ameliyat grubu içinde en çok karın germe ameliyatı, göbek çatlakları karşısında yapılacak cerrahi müdahaleler ve alt karın yağları konusunda çeşitli operasyonlar tercih edilmekte ve uygulanmaktadır.

Hızlı kilo veren hastalardaki sorunlar kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları ile tedavi edilebilir. Bu ameliyatlar birden fazla operasyonu içerebileceğinden dolayı hekiminizin detaylı bir planlama yapması hayati önem taşımaktadır. Gerçekleştirilecek cerrahi operasyonlar genellikle birlikte yapılabilecek operasyonlar da olabilmesi sebebiyle gruplanacaktır. Öncelikle karın bölgesi için karın germe ameliyatı gerçekleştirilebilir. Bu sayede göbek çatlakları konusunda da ilerleme kaydedilebilir. Alt karın yağları sebebiyle sarkma olan göbek deliği altı bölge de bu operasyona dahil edilebilir. Eğer karın ve göbek bölgesindeki sarkmalar belinize kadar eşlik ediyorsa kemer tarzında doku çıkartma adı verilen uygulamayla komple bel çevresine germe işlemi uygulamak da mümkün. Bu karın germe ameliyatı sonrasında bel ve karın gölgesindeki deri sarkmalarından kurtulacak ve yan kısımlarınızdaki yığılmalar da düzelmiş olacaktır.

Kilo Kaybı Sonrası Operasyonlara Ne Zaman Başlanabilir?

Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları da bu gibi durumlara karşı tercih edilen estetik ameliyat türlerinden bir tanesi olarak gösterilmektedir. Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları öncelikle genel bir değerlendirme süreciyle başlamaktadır. Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları için öncelikle kilo verme sürecinin tamamlanması ve bir süredir sabit kiloda kalma şartı aranmaktadır. Bu süre genellikle kilo verme sürecinin başından itibaren ortalama 12-18 ay civarındadır.

Estetik Germe Ameliyatı Öncesi

Hemen hemen her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatlardan önce de sigara içiyorsanız bırakmanız ya da en azından bir süre ara vermeniz gerekmektedir. Ayrıca ameliyattan bir süre önce egzersizler yaparak akciğer kapasitenizi artırabilirsiniz. Bu tarz egzersizler akciğerlerde bulunan alveol adı verilen keselerin havalanmasını sağlar ve solunum kapasitesini artırır. Bu durum da eğer genel anestezi uygulanacaksa anestezi sonrası daha rahat soluk alıp vermenize katkı sağlayacaktır.

Ameliyat öncesi sağlıklı bir beslenme düzeni oturtmak da iyileşme sürecinizi hızlandırıcı bir etki sağlayacaktır. Zaten ameliyatınız kilo verme sonrası gerçekleşeceği için ortalama sağlıklı bir beslenme düzeni oturtmuş olmanız beklenir.

Ameliyattan yaklaşık 1 hafta – 10 gün önce aspirin de dahil olmak üzere kan sulandırıcı her türlü maddeler kanamayı artırabileceğinden dolayı bırakılmalıdır. Bu konuda estetik cerrahınız sizi detaylı şekilde bilgilendirecektir.

Ameliyattan önceki akşam yemeğinizi hafif yemeniz ve ameliyat öncesi akşam dinlenmeniz önerilmekte ve gece yarısından sonra yeme içmeyi kesmeniz gerekmektedir.

Sürekli kullandığınız ilaçlar varsa doktorunuzu bilgilendirmeniz yararınıza olacaktır. Doktorunuz ilacını kesmenize gerek olmadığını belirtirse ilacınızı çok az suyla içmelisiniz çünkü dolu bir mide anestezi sırasında istifra gibi durumlara yol açabilir. Eğer herhangi bir alerjiniz varsa bununla alakalı da doktorunuzu detaylı bir şekilde bilgilendirmelisiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Kilo Kaybı Sonrası Yapılan Germe Ameliyatlarında Planlama

Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatlarında; ikinci aşama eğer ihtiyaç varsa meme bölgesini kapsayan operasyonları içermektedir. Kilo verme sonrası memelerin içi boşalmış olabilir, bu gibi durumlarda germe operasyonundan ziyade dikleştirme ve silikonla takviye yöntemi tercih ediliyor. Bunun yanı sıra yalnızca meme ve göbek çevresinde değil bacaklarda da çeşitli deformasyon ve deri sarkmaları meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda fazla deri parçaları alınıyor. Aynı zamanda bacak için uygulanan bu yöntem kollar için de benzer tekniklerle uygulanabilmektedir. Böylece kollarınızda da yaşayabileceğiniz deri sarkmaları ve deformasyonlardan kurtulabilirsiniz.

Kilo kaybı sonrası estetik germe ameliyatları genellikle iki ya da üç seansa bölünerek gerçekleştirilmektedir. Karın germe ameliyatı ya da komple bel çevresinde görülebilecek olan fazlalıklar içinde germe işlemi yapılabilir. Genellikle ihtiyaç varsa meme ve kol ameliyatları da bu seansa dahil ediliyor. İkinci kısımda ise eğer bölgede deri sarkması mevcutsa bacak ve sırt operasyonları gerçekleştirilmektedir. Zaman zaman yüzde de meydana gelen deri sarkmaları karşısında cerrahi müdahale gerekebilmektedir. Genellike genç hastalarda değil de orta yaş ve üzeri hastalarda yüzde germe işlemine gerek duyulabiliyor. Bu ameliyatların ve bu yoğun ameliyat sürecinin başarılı geçmesi için estetik cerrahınızın ve ekibinin önemi çok büyük. Ayrıca operasyonların gerçekleştirileceği ortamın hijyen ve kalitesi de dikkat etmeniz gereken unsurlardan birisidir. Doğru ve uygun planlamayla gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında hastanede 2 – 3 gün istirahat ettikten sonra genellikle taburcu edilen hastalar 1 – 1.5 hafta içinde normal hayatlarına geri dönebilmektedirler.

Kilo Kaybı Sonrası Yapılan Germe Operasonyonları Sonrası

Operasyonlar sonrası zaman zaman çeşitli küçük ağrılar gözlemlenebilir. Bu gibi durumlara karşı doktorunuzla irtibata geçmeniz ve varsa reçete ettiği ağrı kesici ve diğer ilaçları düzenli şekilde kullanmanız gerekmektedir. Ameliyatlar sonrası normal hayatınıza dönüş süreniz hızlı olsa dahi egzersiz ve spora bir müddet ara vermeniz tavsiye edilmektedir. Yaklaşık 1.5 – 2 ay sonra spora ve egzersizlere de başlayabilirsiniz. Ameliyat sonrası izler ameliyattan hemen sonra belirgin ve kırmızıya yakın renklerde görünse de zamanla hem silikleşecek hem de renkleri açılacaktır. Ameliyatların araları genellikle 4 – 5 ay arası olarak planlanıyor ve operasyonlardan sonra doktorunuzun önerileriyle çeşitli hareket kısıtlamaları getirilebiliyor. Ayrıca zaman zaman doktorunuz çeşitli korseler de önerebiliyor. Ameliyat öncesi ve sonrası doktorunuzun tüm tavsiyelerine uymak hem operasyon sürecini hem de ameliyat sonrasını olumlu etkileyecektir, dolayısıyla bunlara uymanızda yarar bulunmaktadır.

Tekrar Kilo Alma Durumda Yeniden Sarkma Olur mu?

Geçirdiğiniz çeşitli estetik ameliyat operasyonları sonrasında, tekrar hızlı ve fazla miktarda kilo alımı gerçekleşirse ne yazık ki şikayetler tekrar ortaya çıkmaya başlayabilir ve bölgesel deri sarkmaları baş göstermeye başlıyor. Dolayısıyla bu operasyonlara başladıysanız sonrasında beslenme düzeninizi sağlıklı ve dengeli bir sistem üzerine oturtmanız ve hayat tarzınızı da bu şekilde desteklemeniz gerekmektedir

En Güncel Gönderiler

Buz Lazer Epilasyon

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Buz Lazer Epilasyon & Fiyatı Ankara’da buz lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef lazer epilasyon fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara buz lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya…

Devamı

Lipomatik ile Yağ Aldırma

Dr. Yücel Demir
|

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma amacı ile uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lipomatik olarak bilinen Infrasonic Tickle Liposuction uygulamasıdır. Lipomatik yönteminin öne çıkan özelliklerinden birisi genel anestezinin yanısıra bazı vaka tiplerindeki lokal anestezi seçeneği olmasıdır. Operasyon ve iyileşme süreci klasik liposuctiona göre daha kısa sürmektedir. Ankara’da Lipomatik ile Yağ Aldırma…

Devamı

Karın Germe Estetiği

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Karın Germe Estetiği & Fiyatı Ankara’da karın germe estetiği yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef karın germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara karın germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312…

Devamı