Randevu ve Sorularınız İçin 0312 490 01 65
+90 312 490 01 65
BURUN
ESTETİĞİ
Burun Estetiği
TIKLAYIN
LİPOMATİK
YAĞ ALDIRMA
Lipomatik ile Yağ Aldırma
TIKLAYIN
MEME
BÜYÜTME
Meme Büyütme
TIKLAYIN

Jinekomasti

Ankara’da Meme Küçültme & Fiyatı

Ankara’da jinekomasti operasyonu yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef jinekomasti ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara jinekomasti fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Jinekomasti hakkında sık sorulan soruların cevaplarına sayfanın devamında ulaşabilirsiniz.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir?

jinekomasti, kısaca erkek memesi dokusunda görülen büyüme anlamına gelmektedir. Birden fazla sebebinin olabileceği değerlendirilen jinekomasti, genellikle bazı hormonal dengesizliklerden kaynaklanmaktadır. Ergenlik ve gelişim çağındaki erkeklerde rastlanan bazı jinekomasti durumları birkaç sene içinde kendiliğinden yok olabilmektedir. Jinekomasti daha çok sosyal ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olabilen bir rahatsızlık olarak görülür, nadiren altta yatan başka bir tetikleyici unsur da olabilir. Çeşitlerine göre farklı tedavi çeşitleri olan jinekomastide doku tipine göre operasyon gerçekleştirilmektedir.

Jinekomasti, genel olarak erkeklerde memede büyüme durumuna verilen addır. Bu duruma müdahalede en geçerli yöntemlerden biri de jinekomasti operasyonudur. Erkek memesi yapısal olarak aslında kadın memesinden herhangi bir farkı bulunmayan bir dokudur. Gelişimini ve biçimini belirleyen unsur ise erkeklik ya da kadınlık hormonudur. Erkeklerde memede büyüme sadece kiloyla birlikte meydana gelen bir büyüme olarak değerlendirilmemelidir çünkü zayıf erkeklerde de jinekomasti görülebilmektedir.

Erkeklerde memede şişlik durumuna yol açan jinekomasti, erkekler için genellikle psikolojik olarak olumsuz etkilere neden olmaktadır. Erkeklerde memede büyüme ikili ilişkilerde, sosyal hayatta olumsuz etkilere sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kolaylıkla müdahale edilebilir ve jinekomasti sorununuz bu müdahale ile ortadan kaldırılabilir.

Jinekomasti erkek memesi büyümesi eskiye göre daha sık rastlanan bir rahatsızlık olarak görülmektedir. Çoğunlukla estetik dışında bir zararı olmayan jinekomastinin erkek göğsü büyümesine neden olmasının sebeplerinden başlıcaları tüketilen gıdaların aşırı katkı maddesi içermesi, hareketsiz yaşam tarzının standart haline gelmesi, kullanılan bazı ilaçlar olarak gösterilebilir. Bunun dışında ekstrem ve daha az rastlanılan birkaç sebep ise alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, birtakım tümörler, tiroidle alakalı rahatsızlıklar, karaciğer yetmezliği olarak sayılabilir. Jinekomastiye bağlı olarak erkeklerde memede yağlanma, en sık ergenlik döneminde görülmektedir. Bu arada spor yapan kişilerin günümüzde sıkça kullandığı steroid içerikli takviye besinler de jinekomastiye neden olabilir.

Jinekomasti İlaçlarla Tedavi Edilir mi?

Jinekomastiye bağlı olarak erkeklerde memede büyüme gözleniyorsa bu bazen hormon kaynaklıdır ve buna karşı uygulayacağınız herhangi bir diyet ya da egzersizin jinekomasti sorununa çare olmayabilir. Jinekomasti için en geçerli çözüm jinekomasti operasyonlarıdır. Jinekomastiye karşı herhangi bir etkin ilaç tedavisi mevcut değildir dolayısıyla jinekomasti rahatsızlığına karşı tek etkin tedavi yöntemi operasyon denebilir.

Erkeklerde memede şişlik sorununa karşı gerçekleştirilecek jinekomasti operasyonu erkeklerin saç ekimi ve burun estetiği operasyonlarından sonra en sık gördükleri estetik operasyonlardan bir tanesi olmaktadır. Jinekomasti operasyonu için öncelikle uzman hekim, fiziki bir muayene gerçekleştirir ve meme dokusunu inceler. Hekiminiz bu süreçte memede gelişmekte olan dokuyu inceler ve ayrıca meme ucundan herhangi bir akıntı olup olmadığını da göz önünde bulundurur. Zaman zaman dokunun daha sağlıklı değerlendirilmesi adına bazı testler de talep edilebilir. Jinekomasti operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlanması için doğru teşhis ve muayene süreci çok önemlidir. Bazı jinekomasti vakaları ergenlik döneminde geçici göğüs kitleleri şeklinde de görülebilmektedir. Muayene sırasında dikkat edilen bir başka nokta da memede apse ya da enfeksiyon olup olmadığının kontrol edilmesidir. Eğer hastada bunun gibi durumlar mevcut değilse büyük bir ihtimalle jinekomasti operasyonu için uygun olabilir.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Jinekomasti genel olarak dört gruba ayrılmaktadır. Birinci evrede meme dokusu büyüklüğü kendini hissettirmeye başlar ancak sınırlıdır ve deride herhangi bir sarkma meydana getirmez. İkinci evrede biraz daha büyümüş bir meme dokusu mevcuttur fakat sarkma hala oluşmamıştır. Üçüncü evresinde erkek göğsü büyüklüğü iyice artan meme dokusu artık iyiden iyiye kadın memesini andıran bir görünüme gelmiştir.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır

Hekiminiz jinekomasti operasyonu doğrultusunda karar verdiyse memede bulunan yağlı dokunun çıkarılması işlemi yapılabilir. Jinekomasti operasyonu genellikle kolay bir işlem olarak gösterilebilir. Genellikle genel anestezinin tercih edildiği jinekomasti operasyonlarında memenin kendi öz yapısı bozulmadan işlem tamamlanabilir.

Liposuction-Lipomatik ile Jinekomasti Tedavi Edilir mi?

Kesi olmaksızın yapılan jinekomasti yöntemleri de mevcuttur. Bu yöntemde erkek memesi içindeki yağ dokusunun çözülmesi ve açılan küçük deliklerden liposuction ile çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu yöntem klasik cerrahi jinekomasti operasyonlarına göre şişme, morluk meydana gelmesi gibi durumlar olmadığından ve iyileşme süreci kısa olduğundan dolayı insanlar tarafından daha tercih edilir bir yöntem olarak görülebilir. Kesisiz jinekomasti işlemi lokal ya da genel anestezi işlemiyle gerçekleştirilebilir ve diğer operasyonlara göre daha kısa sürebilir. Herhangi bir kesi yapılmaksızın gerçekleştirilen bu operasyonda küçük delikler açılmaktadır. Bu operasyonda sinir dokuları ve damarlarda herhangi bir zarar ağırlıklı olarak görülmez.

Jinekomasti farklı nedenlerle meydana gelmekte olsa da genel olarak uzmanların jinekomastiye karşı tavsiyeleri bulunmaktadır. Bunlar uyuşturucu madde ve alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenmeye özen göstermek, vücut geliştirme ile alakalı alınan steroid takviyelerini yalnızca uzman bir beslenme uzmanı refakatinde tüketme olarak sıralanmaktadır.

Erkeklerde memede yağlanma durumunda hasta eğer fiziksel ya da psikolojik olarak zarar görüyorsa jinekomasti operasyonu kendisi için en uygun yöntem olabilir. Jinekomasti operasyonu için genellikle ergenlik döneminin tamamlanması beklenir çünkü ergenlik döneminde hormonal bazı değişiklikler sebebiyle memede bazı büyümeler görülmesi normal olabilir. Jinekomasti operasyonu için başvuracağınız uzman hekimi tercih ederken bu konudaki yetkinliğini göz önünde bulundurmanız, operasyon geçireceğiniz ortamın durumu ve belki de en önemlisi hekiminizle olan iletişiminize göre bir tercih yapmanız yararınıza olacaktır.

Lipomatik ile Yapılan Jinekomasti Tedavisi Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Kesisiz jinekomasti operasyonlarında operasyondan 1 gün sonra normal hayatınıza genellikle devam edebilirsiniz, operasyonla aynı gün taburcu edilebilirsiniz. Fakat yine de taburcu ve iş hayatına devam etme konusunda en sağlıklı kararı doktor ile birlikte verilmesi gerekebilir. Çünkü bu tarz durumlarda hastaya göre değişiklik de olabilir. Kesisiz liposuction /lipomatik ile jinekomasti operasyonunda herhangi bir kesi olmadığından ötürü iğne ucu kadar izler oluşabilir. Operasyon esnasında ve sonrasında genellikle fazla bir ağrı hissedilmez. Ağrı olması halinde de yine hekim hasta için gerekli olabilecek ağrı kesici ilaçları önerecektir. Operasyonda gerçekleştirilecek anestezi türü de hasta ve hekimin ortak karar vereceği bir husustur.

Jinekomasti operasyonu öncesinde aspirin de dahil olmak üzere kan sulandırıcı ilaçların 1 hafta ila 10 gün öncesinden bırakılması gerekmektedir. Ayrıca operasyondan 48 saat öncesine kadar alkol tüketmemeniz de tavsiye edilmektedir. Bu süreçte hekiminiz sizden bazı testler ve tetkikler isteyebilir. Bu süreçte sürekli kullandığınız ilaçlar varsa hekiminize bildirmeniz yararınıza olacaktır. Sigara içiyorsanız operasyon öncesi bir süre bırakmanız da operasyon ve sonrası için yararınıza olacak bir husus olmaktadır. Jinekomasti operasyonu sonrasında genellikle hekiminiz size bir göğüs korsesi verecektir. Bu korsenin yaklaşık 2 hafta boyunca sürekli olarak giyilmesi gerekebilir. Korse sayesinde daha çabuk iyileşme sağlanabilir.

Jinekomasti Operasyon Sonrası Tekrar Eder mi?

Jinekomasti genellikle operasyon sonrası problemin tekrar ettiği bir rahatsızlık olmamakla beraber nadiren de olsa tekrar eden jinekomasti rahatsızlıkları bazı hastalarda gözlemlenebilir. Jinekomasti operasyonları sonrası doktorunuza zaman zaman kontrollere gitmeniz de gerekebilir, bu süreci de aksatmamanız tedavinin ve iyileşmenin tamamlanması açısından oldukça yararınıza olacak bir konudur. Dolayısıyla kontrollerinizi doktorunuzun çizdiği güzergahta takip etmeli ve mümkün mertebe hiç aksatmamalısınız.

En Güncel Gönderiler

Buz Lazer Epilasyon

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Buz Lazer Epilasyon & Fiyatı Ankara’da buz lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef lazer epilasyon fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara buz lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya…

Devamı

Lipomatik ile Yağ Aldırma

Dr. Yücel Demir
|

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma amacı ile uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lipomatik olarak bilinen Infrasonic Tickle Liposuction uygulamasıdır. Lipomatik yönteminin öne çıkan özelliklerinden birisi genel anestezinin yanısıra bazı vaka tiplerindeki lokal anestezi seçeneği olmasıdır. Operasyon ve iyileşme süreci klasik liposuctiona göre daha kısa sürmektedir. Ankara’da Lipomatik ile Yağ Aldırma…

Devamı

Karın Germe Estetiği

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Karın Germe Estetiği & Fiyatı Ankara’da karın germe estetiği yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef karın germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara karın germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312…

Devamı