Randevu ve Sorularınız İçin 0312 490 01 65
+90 312 490 01 65
BURUN
ESTETİĞİ
Burun Estetiği
TIKLAYIN
LİPOMATİK
YAĞ ALDIRMA
Lipomatik ile Yağ Aldırma
TIKLAYIN
MEME
BÜYÜTME
Meme Büyütme
TIKLAYIN

Kepçe Kulak Ameliyatı

Ankara’da Kepçe Kulak Ameliyatı & Fiyatı

Ankara’da kepçe kulak operasyonu yaptırmak istiyorsanız Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef kepçe kulak ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara kepçe kulak ameliyatı fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Kepçe kulak ameliyatı hakkında sık sorulan soruların cevaplarına sayfanın devamında ulaşabilirsiniz.

Neden Kepçe Kulak Ameliyatı?

Kulak hem estetik görünüm bakımından hem kişinin denge kurabilmesi bakımından hem de beş duyu organımızdan bir tanesi olarak duymamızı sağlaması bakımından insan vücudu için oldukça önemli bir organdır. Kişinin kulağının estetik bir görüntüye sahip olması kişinin kendini iyi hissetmesi açısından da etkilidir. Özellikle kulak kepçeliği bulunan kişiler ağırlıklı olarak estetik kaygılar nedeni ile kepçe kulak ameliyatı ihtiyaç duyarlar. Kepçe kulak ameliyatı ile kepçe kulak düzeltilmesi esasına dayanarak kulak kıvrımları belirginleştirilebilir ve kulak saçlı deriye biraz daha yaklaştırılabilir. Böylece kepçe kulak ve kişide yarattığı sorun tedavi edilebilir. Kulak estetiği sayesinde hastalar daha doğal görünen kulaklara kavuşabilirler.

Kepçe Kulak Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilmektedir?

Kepçe kulak ameliyatı 5-6 yaş civarından itibaren ihtiyaç duyulan kişilere yapılabilir. Bu yaşlarda kulak gelişimi hem büyük ölçüde tamamlanır hem de yapılan kulak estetiği kişinin kulağının büyümesine etki etmez. Özellikle çocukların psikolojisi de göz önünde bulundurulduğunda eğer ihtiyaç varsa çocuk henüz okul hayatına başlamadan önce kepçe kulak ameliyatı olması da önemli olabilir.

Kepçe kulak ameliyatı çerçevesinde kulak kepçeliği ve kulaktaki şekil bozukluğunu düzeltmek adına uygulamalar yapılır. Bireye uygulanacak olan anestezi konusunda da hastanın yaşı ve sağlığı önemli bir değişken olabilir.

Genellikle kepçe kulak için ameliyat olmuş kişilerin aynı gün içerisinde eve dönmelerinde bir sorun olmaz. Kulak estetiği operasyon itibariyle hastada bir miktar ağrı yaratabilir ancak bu ağrı yine doktorun önereceği ağrı kesiciler sayesinde geçirilebilir. Kepçe kulak operasyonunun ardından birkaç gün sonrasında hastanın sargıları yine doktor tarafından açılabilir. Özellikle gündüz kulağın açık kalması mümkündür. Fakat bu süreçte kulağın herhangi bir şekilde darbe almamasına özen gösterilmesi gerekir. Aynı zamanda kulak estetiği sonrasındaki bir ay içerisinde geceleri yine kulağın korunmasını sağlamak amacıyla bandaj takılmasında da fayda olabilir. Özellikle hastanın yatma pozisyonu da bu konuda etkili olabilir.

Kepçe Kulak Nasıl Olur?

Kulak estetiği ihtiyacı doğuran kepçe kulak ya da büyük kulak sorunları kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Fakat temelde ihtiyaçlar benzer olabilir. Kepçe kulak genelde kulağın kepçesinde kıvrımın bulunmaması ile oluşur. Bu nedenle kulağın kepçesinde dışa açılma ve kıvrım bölümünde düzleşme meydana gelmiştir. Aynı zamanda kulağın ortasında bulunan kıkırdak bölümü de ya fazla gelişmiş bir halde olabilir ya da kulağın dışa çevrilmesine neden olmuş olabilir. Böylece ortaya kepçe kulak görünümü çıkmıştır. Kepçe kulak ameliyatı ile bu görüntünün doğal bir görünüme kavuşturulması sağlanabilir.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Esasen kulak estetiği için bir yaş sınırlaması bulunmaz. Fakat çocukların gelişimlerinin büyük oranda tamamlanmasını beklemek adına 5 yaş itibariyle kepçe kulak ameliyatı yapılması iyi olabilir. Bunun yanı sıra çocukların okul öncesi dönemde kepçe kulak ameliyatı olmalarında da psikolojik açıdan etkilenmemeleri düşüncesi etkili rol oynayabilir. Fakat ileriki dönemlerde kepçe kulak estetiği yaptırma konusunda bir engel bulunduğu söylenemez. Yine de kepçe kulak ameliyatının hasta için uygunluğunun doktorun muayenesi sonrasında belirlenmesi ve bunun neticesinde bir kanıya varılması oldukça önemli olmaktadır.

Kepçe kulak ya da büyük kulak ameliyatı konusunda hasta ve doktor görüşmesinin ardından sağlıklı bir karara varıldığında ve hasta tüm süreç hakkında tam anlamıyla bilgilendiğinde operasyon yapılabilir.

Büyük kulak ya da kulak kepçeliği düzeltilmesi için yapılacak olan ameliyatta kullanılacak anestezi yöntemine yine hasta detaylı olarak incelendikten sonra karar verilebilir. Bu noktada hastanın yaşı ve sağlık durumu bir hayli önemli birer faktör olmaktadır. Yine hastaya göre genel anestezi ya da lokal anestezi tercih edilebilir.

Kepçe Kulak Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatlarında tanımlanmış pek çok teknik vardır. İple kepçe kulak estetiği olarak bilinen yöntem çok kısıtlı bir hasta grubunda fayda sağlar ve özellikle genç ve orta yaşlı hastalarda kısa sürede kulaklar eski haline döner. Kepçe kulak ameliyatlarında genel olarak kulak arkasından girilerek kulak kıkırdağının şekillendirilmesi ve arkaya doğru alınması hedeflenir. Bu tarz teknikler büyük oranda kalıcı başarılı sonuçlar sunmaktadır. Ameliyatlardan sonra kulaklarda hafif esneme ve hafif açılma olabilir. Bu konuda hasta önceden bilgilendirilmelidir. Ameliyat izi kulak arkasında kaldığınan çok güzel iyileşir ve görülmez.

Kepçe kulak ameliyatı sonrası iyileşme dönemi hastanın bakımına ve ameliyatın başarısına bağlı olarak değişebilmekle beraber genelde hızlı geçer. Kepçe kulak ameliyatı sonrası bir miktar ağrı olması da normal bir durumdur. Bu konuda doktor hastaya ağrılarını geçirebilecek bir ağrı kesici tavsiyesinde bulunabilir. Ağrılar ağrı kesici ile geçemeyecek kadar şiddetli olmaz genellikle. Doktor kepçe kulak ameliyatı sonrası hastaya geceleri kullanması için bir bant tavsiye edebilir. Bu gece uyurken kulağın darbe almasını önlemek ve korunmasını sağlamak için etkili olabilir. Bunun haricinde yine gündüzleri kulakları korumak şartıyla açık kalmasında genellikle sorun olmaz.

Kepçe kulak ameliyatı sonrası tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi özen ve dikkat gerektirebilir. Bu noktada doktorun tavsiyelerine uymanın önemi çok büyük olur. Aynı şekilde kulakta bandaj bulunduğu süreçte bu bandajların, dolayısıyla da kulağın zarar görmesine sebebiyet verebilecek, kulakların darbe almasına yol açabilecek fiziksel aktivitelerden de bir müddet uzak durulması gerekebilir. Ancak bilinmelidir ki bu hassasiyet de bir süreçtir ve iyileşme tamamlandıktan sonra bu tip ekstra çabalara ihtiyaç kalmadan sosyal yaşama devam edilebilecektir. Kulak estetiği sonrasında operasyon nedeniyle bir miktar şişlik ya da morluk da meydana gelebilir. Bu morluk ve şişlikler de iyileşme süreci içerisinde kalmaya başlayacaktır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası Nelere Dİkkat Edilmelidir?

Aynı zamanda kepçe kulak ameliyatı sonrasının kadar öncesinin de büyük bir önemi vardır. Bu süreçte hasta kepçe kulak ile alakalı ne gibi hassasiyetlere sahipse ve ne gibi beklentileri taşıyorsa doktora açık bir şekilde anlatmalıdır. Benzer şekilde doktor da hastanın beklentilerinin ne boyutta gerçeği yansıttığını açıklaması ve hastanın nasıl bir sonuçla karşılaşacağını belirtmesi gerekir. Aynı şekilde anestezi konusunda da detaylı bilgilendirme yapılması ve tıbbi açıdan inceleme yapılması çok önemli olur. Hasta kulak estetiği ameliyatının öncesinde düzenli kullandığı ilaçlar ya da bitkiler hakkında da doktorunu detaylı bir şekilde bilgilendirmelidir. Bu noktada ameliyat sürecine olumsuz etki oluşturabilecek bir ilaç bulunuyorsa ve bırakılmasında bir mahsur yoksa doktor bir müddet kullanımının durdurulmasını isteyebilir. Fakat bu konuda en sağlıklı sonuç hasta ve doktor görüşmesinin neticesinde ortaya çıkacaktır. Aynı şekilde hastanın genel sağlık durumu da kepçe kulak ameliyatı konusunda etkili bir rol oynayabilir ve süreçte değişiklik yaratabilir. Kepçe kulak ameliyatı öncesinde doktor hastaya uyması gereken bazı kurallardan da bahsedebilir. Kulak estetiği ameliyatının sağlıklı bir şekilde tamamlanması için ameliyatın sonrasında olması gerektiği gibi öncesinde de hastanın bu kurallara harfiyen uyması çok önemli olmaktadır.

En Güncel Gönderiler

Buz Lazer Epilasyon

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Buz Lazer Epilasyon & Fiyatı Ankara’da buz lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef lazer epilasyon fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara buz lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya…

Devamı

Lipomatik ile Yağ Aldırma

Dr. Yücel Demir
|

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma amacı ile uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lipomatik olarak bilinen Infrasonic Tickle Liposuction uygulamasıdır. Lipomatik yönteminin öne çıkan özelliklerinden birisi genel anestezinin yanısıra bazı vaka tiplerindeki lokal anestezi seçeneği olmasıdır. Operasyon ve iyileşme süreci klasik liposuctiona göre daha kısa sürmektedir. Ankara’da Lipomatik ile Yağ Aldırma…

Devamı

Karın Germe Estetiği

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Karın Germe Estetiği & Fiyatı Ankara’da karın germe estetiği yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef karın germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara karın germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312…

Devamı