Randevu ve Sorularınız İçin 0312 490 01 65
+90 312 490 01 65
BURUN
ESTETİĞİ
Burun Estetiği
TIKLAYIN
LİPOMATİK
YAĞ ALDIRMA
Lipomatik ile Yağ Aldırma
TIKLAYIN
MEME
BÜYÜTME
Meme Büyütme
TIKLAYIN

Meme Büyütme

Ankara’da Meme Büyütme & Fiyatı

Ankara’da meme büyütme ameliyatı yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef meme estetiği fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara meme büyütme fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Meme büyütme ameliyatı hakkında sık sorulan soruların cevaplarını sayfanın devamında bulabilirsiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Meme büyütme ameliyatı tamamen hastanın estetik kaygılarını gidermek amacıyla yapılabileceği gibi çeşitli hastalıklar nedeniyle ya da doğumsal nedenlerle meme kayıpları olması halinde memenin doğal formlara kavuşturulabilmesi amacıyla da yapılabilir.

Meme büyütme ameliyatı ile hastalar küçük görüntüsünden ve az da olsa sarkıklığından rahatsız oldukları memelerinin istedikleri boyutlara gelmesini sağlayabilirler. Kadınların memeleri ile ilgili estetik anlamda çeşitli kaygılar yaşamaları onları ruhsal açıdan da rahatsız hissettirebilir.

( Linklere tıklayarak ilgili başlığa atlayabilirsiniz. )

Göğüs büyütme ameliyatı hakkında cevap bulabileceğiniz sorular

Meme Büyütme ve Dikleştirme Birlikte Yapılır mı?

Aynı şekilde gebeliğin ardından da meme büyütme işlemine ihtiyaç duyan hastalar olabilir. Doğum ve emzirme sonrası memelerde sarkma ve meme içi dokularda azalma olabilir. Bu durumlarda memenin genel durumunun gereksinimlerine göre dikleştirme gibi operasyonlar da ilave olarak yapılabilir.

Meme Asimetrisi Problemi Nasıl Çözülüyor?

Genellikle kadınlardaki iki meme birbiriyle çok da simetrik olmayabilir. Fakat bazı kişilerde bu asimetri daha fazla olabilir. Bu tarz vakalarda farklı ölçülerde meme protezleri kullanılabilir. Bu yüzden de meme büyütme operasyonuna ihtiyaç duyulabilir.Benzer şekilde yapılan silikon protez zaman içinde eskirse ya da yeterli gelmezse de yine silikon meme ameliyatı ihtiyacı ortaya çıkabilir.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Silikon Protezler Güvenli midir?

Bazı kişilerin akıllarında geniş bir yer eden sorulardan bir tanesi de silikon taktırma işleminin alerji yapıp yapmayacağıdır. Bu konuda bilinmesi gereken noktalardan bir tanesi kullanılan malzemenin günlük hayatta kullanılan pek çok ürünün içerisinde de bulunan maddelerden bir tanesi olduğudur. Yani silikonun kişide alerji yaratması çok nadir görülebilen bir durum olur.

Meme Protezinin Büyüklüğüne Nasıl Karar Veriliyor?

Aynı zamanda silikon taktırmak konusunda en önemli konulardan bir tanesi de protezin büyüklüğüne karar verilmesi durumudur. Bu noktada doktor hastanın boyuna, vücut yapısına, sarkma oranına, göğüs kafesine, omuz genişliğine ve meme üzerinde yaptığımız bazı özel ölçümler ile hastanın beklentisine bağlı olarak uygun protez büyüklüğünü belirleyebilir. Elbette bu noktada hastanın beklentisi ve isteği en önemli konu olacaktır ancak doktor hastanın isteğinin uygun olup olmadığını da hastaya aktarmalıdır.

Meme Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Silikon taktırmak için yaptırılan meme büyütme ameliyatının süresi kişiden kişiye göre ve operasyonun kapsamına göre değişebilmekle beraber yaklaşık 2 saat kadar sürdüğü söylenebilir. Silikon meme ameliyatı sonrasında hastanın taburcu olabileceği zamana da yine doktorun karar vermesi gerekir. Memeleri büyütme yöntemleri uygulanarak yapılacak ameliyatın ardından hastanın birkaç gün evde istirahat etmesinde fayda olur.

Ameliyat Sonrası Neler Yaşanır?

Meme büyütme operasyonu sonrasında hastada bir miktar şişlik görülebilir. Fakat iyileşme süreci içerisinde bu şişlikler azalmaya başlayacaktır. Bu durum genellikle oluşan ödem sebebiyle meydana gelir. Yine ilk günlerde silikon taktırmak az miktarda ağrı da yaratabilir. Ancak bu ağrı ilk günlerde gerçekleşir ve genelde sonrasında geçer.

Yine silikon meme ameliyatı sonrasındaki birkaç günün ardından memedeki bantlar da alınabilir. Aynı zamanda doktor silikon meme ameliyatı sonrasında bir müddet hastanın sporcu sutyeni olarak nitelendirilen sutyenlerden kullanmasını isteyebilir. Bu sutyenler memenin olması gereken şekline girmesine yardımcı olur.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Silikon taktırmak ameliyatın sonrasında bazı önemli kurallara hastanın uymasını da gerektirir. Özellikle ortalama bir ay kadar hastanın yapacağı aktivitelere ciddi ölçüde kısıtlama getirmesi önemli olabilir. Bu süreçte hastanın ağır fiziksel hareketler yapmaması gerekebilir. Aynı şekilde meme büyütme ameliyatının sonrasındaki en az iki aya yakın sürede buhar banyosu, solaryum ya da saunadan kaçınmak da gerekebilir.

Aynı zamanda memenin yapısında az miktarda sarkma bulunuyorsa yine meme büyütme operasyonu içerisinde bu durum da düzeltilebilir. Fakat buna karşılık memedeki sarkmanın biraz daha fazla olması durumunda meme dikleştirme operasyonu yapılması da gerekebilir.

Silikonlar Hissedilir mi?

Silikon taktırmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan bir tanesi de takılmış olan silikon protezin el ile dokunulduğunda hissedilip hissedilmeyeceği olur. Aynı şekilde bu merakla birlikte silikon protezin şekil değiştirip değiştirmeyeceği ve patlayıp patlamayacağı da merak edilir. Eğer ki hastaya ideal boyutlarda bir silikon protez takıldıysa bu dışarıdan temas ile hissedilmeyecek bir meme büyütme işlemi olur. Çok şiddetli ve ciddi bir darbe alınmadığı müddetçe de silikon protez yapısında büyük bir hasar oluşması pek mümkün olmaz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur mu?

Silikon taktırmak isteyen hastalar ağrı konusunda da merak duyabilirler. Hasta ameliyat içerisinde pek ağrı duymaz. Meme büyütme ameliyatının ardından ise ağrıdan ziyade gerginlik hissi oluşabilir. Ağrı ise küçük şiddetlerde hissedilebilir. Ancak bu ağrılar uzun süreli olmaz genellikle ve bir süre içerisinde de geçer. Bu süreçte doktor hastanın ağrılarını hafifletmek adına ağrı kesiciler önerebilir. Bu ağrı kesiciler sayesinde hasta ağrıyı en az şekilde hissedebilir. Bunun yanı sıra meme büyütme ameliyatlarının ardından memede ödem oluşması da doğal karşılanan bir durum olur. O ödemler de iyileşme süreci içerisinde yavaş yavaş azalabilir. Hasta iyileşme dönemindeyken mutlaka doktorun önerilerine uymalıdır. Bu şekilde hastanın iyileşme sürecinde bazı olumsuz durumlar ile karşılaşmasının önüne geçilmiş olur. Aynı zamanda meme büyütme operasyonu öncesinde yapılacak incelemeler ile hastanın meme dikleştirme ameliyatına ihtiyaç duyup duymadığı da belirlenebilir. Çünkü memelerdeki küçük çaplı sarkmalar meme büyütme ameliyatı içerisinde tedavi edilebilirken daha yoğun durumda olan sarkmalar için meme dikleştirme ameliyatı yapmak gerekebilir. Bu nedenle hasta beklentilerini hekime iyi bir şekilde aktarmalıdır. Aynı şekilde hekim de hastayı beklentilerini karşılayacak bir biçimde doğru yönde bilgilendirmeli ve yönlendirmelidir.

Meme büyütme ameliyatında kesi yeri neresidir? Ameliyattan sonra iz belli olur mu?

Meme büyütme ameliyatlarında doktorun cerrahi açıdan girişimi başlattığı kesi göğüs altı, koltuk altı ya da göğüs ucu olmak üzere üç farklı bölgeden birinden yapılabilir. Bu bölgelerin seçimi, operasyon için ihtiyaç duyulan 4 – 5 cm kesinin en az görünecek ve dikkat çekecek şekilde açılabilmesi amacına yönelik olarak yapılmaktadır. Uzun yıllar boyunca göğüs ucundan kesi yoluyla yapılan operasyonlar günümüzde giderek daha az tercih edilir hale gelmektedir. Göğüs altı çizgisinden yapılan girişim ile gerçekleştirilen operasyonlar ameliyat izinin hacim kazanan göğsün altında kalması sebebiyle avantaj sunmaktadır. Cerrahi bir operasyon sonrası kesilmiş bir dokunun hiçbir yara izi olmadan iyileşebileceğini söylemek mümkün değildir. Ancak kesi hastaya rahatsızlık vermeyecek şekilde gizlenebilmekte ve medikal kremlerin kullanımı ile en az izi bırakacak şekilde iyileştirilebilmektedir.

Meme büyütme ameliyatında silikon protez nereye yerleştirilir?

Meme büyütme ameliyatlarında protezin yerleştirilebileceği üç temel alan seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan ilki protezin hemen memenin arkasına yerleştirilmesidir. İkinci seçenek “kas zarı altı yöntemi” olarak ifade edilmektedir ve operasyonda protezin göğsün arkasında yer alan kas dokusunun zarı altına yerleştirilmesi yoluyla memeye hacim kazandırılmaktadır. “Dual plan yöntemi” olarak bilinen üçüncü seçenekte her iki alanı da kapsayan bir uygulama yapılmakta ve protez hem kas hem de meme dokusu altına yerleştirilmektedir.

Kas zarı altı yöntemi nedir? Avantajları nelerdir? Hangi durumlarda tercih edilir?

Kas zarı altı yöntemi meme protezinin göğüs arkasında yer alan kas dokusunun üzerindeki kasa yapışık bir zar tabakası altına yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilen bir meme büyütme operasyon tekniğidir. En önemli avantajlarından bir tanesi meme arkasına yerleştirilen silikon protez ameliyatında olduğu gibi hastaların ağrısı oldukça az olur. Hem Göğüs arkasına hem de kas zarı altına yapılan yerleştirmelerde fark edilir olma riski, zayıf, göğüs yağ dokusu az olan kadınlarda yüksektir.Bu tarz yapıya sahip kadınlarda doğal görünümün elde edilmesi için kas arkasına ya da dual Plane adı verilen teknikler tercih edilmelidir. Diğer taraftan meme arkasına ve kas zarı altına yerleştirilen silikon protez ağrıya sebep olmazken, kas altı dual plane yöntemi ile meme büyütme operasyonu yaptıran hastalarda kasta ağrı ortaya çıkabilmektedir.

Dual plan yöntemi nedir? Avantajları nelerdir? Hangi durumlarda tercih edilir?

Dual plan yöntemi meme protezinin hem kas hem de meme dokusundan destek alacak şekilde yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilen bir meme büyütme operasyon tekniğidir. Özellikle damla şekil meme görünümü elde etmek isteyen hastalar açısından her iki alandan alınan destekle göğüs şekillendirme sağladığı için başarılı sonuçlar elde etme konusunda avantaj sunmaktadır. Yöntemi tercih edilir kılan bir diğer unsur da kas zarı altı yöntemine göre çok daha doğal ve uzun ömürlü sonuçların olduğu bir teknik olmasıdır.

Kas zarı altı yöntemini mi, Dual plan yöntemini mi seçmeliyim?

Kişinin kilosu, göğüs yapısı, kaburga kemikleri üzerindeki yağ oranı bile meme büyütme ameliyatında kullanılacak protez ve teknik açısından belirleyici olmaktadır. Bu yüzden yöntem seçimi rastgele yapılmamalı, doktorun hastanın isteklerini ve tercihlerini dikkate alarak göğüs yapısına göre en başarılı sonuçları verecek seçeneği sunması ile belirlenmelidir.

Meme Büyütme Başka Hangi Yollarla Yapılır?

Meme büyütme yöntemleri arasında silikon protez ya da yağ enjeksiyonu bulunabilir. Bu noktada en etkili ve uygun tedavi yöntemi hasta ve doktor ile birlikte belirlenmelidir.

Meme protezleri çeşitleri nelerdir?

Meme protezleri malzeme ve şekil olarak farklılıklara sahiptir. Halk arasında yaygın şekilde bilindiği gibi, en sık kullanılan meme protezi malzemesi silikondur. Silikon kullanımı dışında, kişinin kendi vücut yağlarının veya dolgu amaçlı içeriklerin malzeme olarak kullanıldığı ve memeye aktarıldığı operasyonlar da gerçekleştirilebilmektedir. Malzeme farklılıklarının yanı sıra şekil olarak da farklılık gösteren meme protezlerinde yuvarlak ve damla şekil protez ön plana çıkmaktadır. Silikonun jel halinde içine yerleştirildiği kılıfların şekli ile elde edilen meme protezleri hastaların biçimsel açısından farklı isteklerine karşılık vermektedir. Operasyonda kullanılacak meme protezinin seçiminde hastanın istekleri, beklentileri ve tercihlerine bağlı olarak doktorun görüş ve değerlendirmeleri de rol oynamaktadır. Yapılan seçime göre hastanın istediği göğüs şekli yuvarlak hatlı ise yuvarlak silikon, damla şeklinde ise damla silikon kullanılarak hastanın hayal ettiği, estetik algıları ile uyumlu meme görünümüne kavuşması sağlanabilmektedir. Meme protezi seçimi beraberinde, operasyon kapsamına göre kullanılacak malzemenin miktar ve boyut açısından kullanımı da hastanın istediği dolgunluk ve büyüklük kriterlerine göre belirlenmektedir.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Kullanılan silikon protezin ömrü ne kadardır?

Geçmişte göğüs büyütme operasyonları yaptıranların 10 sene sonra yeniden operasyon geçirerek silikon protezlerini yeniletme gereksinimi duyması daha sık karşılaşılır bir durum iken günümüzde silikon protezlerin ömrü çok daha uzundur. Öyle ki, meme büyütme ameliyatında kullanılan silikon protezler ömür boyu dayanıklılık garantisi verebilmektedir.

Ameliyatsız göğüs büyütme mümkün mü?

Ameliyatsız göğüs büyütmek mümkündür ancak cerrahi girişim ile gerçekleştirilen meme büyütme operasyonundan farklı olarak etkiler belirli bir süre ile sınırlıdır ve ömür boyu kalıcı değildir. Cerrahi girişimden kaçınan veya sağlığı genel anesteziye uygun olmayan hastalarda ortalama 5 ve en fazla 8 yıl kalıcılığa sahip sonuçlar sunabilen bir alternatiftir.

Meme büyütme amaçlı yağ enjeksiyonu yöntemi nedir?

Meme büyütme ameliyatlarında silikon protez kullanımı yani göğüs dokusu altına hacim kazandırıcı malzeme konulması ile istenilen görünümü elde etmek en çok tercih edilen akımdır. Ancak, hastanın talebi ve doktorun da uygun görmesi ile hastanın kendisinden alınan yağ hücrelerinin bölgeye enjeksiyon yoluyla aktarılması ile de benzer sonuçları elde etmek mümkündür. Meme büyütme amacıyla yağ enjeksiyonu yapılan uygulamalar, genel anestezi ile gerçekleştirilen ve silikon protez takılan operasyonlara kıyasla hasta açısından daha rahat bir süreç sunmaktadır.

Meme büyütme ameliyatı sonrası medikal sutyen kullanımı nasıldır?

Meme büyütme ameliyatları sonrasında hem göğüs şeklinin istenilen şekilde oturması hem de ameliyat bölgesinin rahat ettirilmesi için medikal sutyen olarak bilinen ürünler kullanılmaktadır. Medikal sutyen aslında ameliyat bölgesini koruyan, dikişlere ve protezlere baskı oluşturmayan bir tür sporcu sutyenidir ve kullanımı hastaya rahatsızlık vermemektedir. Doktorun önerisine göre netleşecek şekilde ortalama 1 ay gibi bir süre kullanımı sonrasında hasta operasyon sonrası yeni göğüs ölçüsüne göre dilediği sutyenin kullanımına geçebilmektedir.

En Güncel Gönderiler

Buz Lazer Epilasyon

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Buz Lazer Epilasyon & Fiyatı Ankara’da buz lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef lazer epilasyon fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara buz lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya…

Devamı

Lipomatik ile Yağ Aldırma

Dr. Yücel Demir
|

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma amacı ile uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lipomatik olarak bilinen Infrasonic Tickle Liposuction uygulamasıdır. Lipomatik yönteminin öne çıkan özelliklerinden birisi genel anestezinin yanısıra bazı vaka tiplerindeki lokal anestezi seçeneği olmasıdır. Operasyon ve iyileşme süreci klasik liposuctiona göre daha kısa sürmektedir. Ankara’da Lipomatik ile Yağ Aldırma…

Devamı

Karın Germe Estetiği

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Karın Germe Estetiği & Fiyatı Ankara’da karın germe estetiği yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef karın germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara karın germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312…

Devamı