Randevu ve Sorularınız İçin 0312 490 01 65
+90 312 490 01 65
BURUN
ESTETİĞİ
Burun Estetiği
TIKLAYIN
LİPOMATİK
YAĞ ALDIRMA
Lipomatik ile Yağ Aldırma
TIKLAYIN
MEME
BÜYÜTME
Meme Büyütme
TIKLAYIN

Meme Küçültme

Ankara’da Meme Küçültme & Fiyatı

Ankara’da meme küçültme operasyonu yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef meme küçültme ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara memeküçültme fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya da sayfanın altındaki whatsapp butonunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Meme küçültme hakkında sık sorulan soruların cevaplarına sayfanın devamında ulaşabilirsiniz.

Meme Büyüklüğü Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

Çeşitli faktörlere bağlı olarak bazı kadınlar normalden fazla büyüklükte memelere sahip olabilirler. İlk başta oldukça güzel bir durum gibi gözükse de fazla büyük olan memeler kadınlarda bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Bunlardan en belirgin olanı ise boyun ağrılarıdır. Aynı zamanda büyük memelere sahip kadınların fiziksel aktiviteleri ve hareketleri de kısıtlanabilir. Bu ve benzer durumlar meme küçültme ameliyatı ihtiyacını ortaya çıkarabilir. Bunun sonucunda hastanın vücuduna ve beklentisine uygun ölçülerde meme küçültme işlemi uygulanabilir.

Her ne kadar kadınların estetik açıdan kendilerinde görmekten hoşlandığı büyük memeler bazı kadınlar için ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Çünkü meme boyutunun normalden fazla büyük olması ve vücut yapısı ile uyumsuz olması hastalarda çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Bu durumda da artık büyük meme cazip değil sorun halini alır. Özellikle normalden büyük memelere sahip olan kadınların en çok yaşadığı rahatsızlıklar arasında boyut ağrıları, sırt ağrıları, omuz ağrıları, pişik, fiziksel aktivitelerde zorlanma, kıyafet seçiminde zorlanma ve sutyen askısının omuzlarda oluşturduğu şekilsek bozukluk gösterilebilir. Bu nedenle bazı kadınlar bu tip sorunları gidermek için meme küçültme ameliyatı yaptırma ihtiyacı hissedebilirler.

Meme Büyüklüğünün Sebepleri Nelerdir?

Memenin fazla büyümesi üzerinde en etkili rol oynayan faktör nedenle kalıtımsal faktörlerdir. Fakat bunun yanı sıra alınan fazla kilolar, doğum ve emzirme de meme büyüklüğü konusunda etkili olabilmektedir. Aynı zamanda meme büyüklüğü sarkma da yarattığı için hastalar açısından biraz daha büyük bir sorun haline gelebilir. Bu noktalarda meme küçültme işlemi hem hastanın estetik kaygılarını giderecek hem de sağlık sorunlarını önleyebilecek bir operasyon halini alabilir.

Meme Küçültme: Hem Sağlık Hem Estetik

Özellikle meme küçültme ameliyatı içerisinde hem hastanın yaşadığı şikayetleri gidermek hem de memeyi ideal boyutlara getirmek büyük önem taşır. Dolayısıyla meme küçültme operasyonu yapılmadan önce hasta ve doktorun detaylı görüşme yapması gerekir. Bu görüşmede hastanın beklentileri ve bu beklentilerin ne ölçüde karşılanabileceği net bir şekilde ortaya konmuş olur. Bazen hastanın meme küçültme ameliyatı konusunda çeşitli konularda endişeleri de olabilir. Bu endişelerin de net bir şekilde cevaplanması gerekir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkkat Etmeli?

Meme küçültme işlemi estetik cerrahi ile gerçekleştirildikten sonra hastanın ortalama olarak bir gün hastanede kalması gerekebilir. Hastanın ameliyatın ardından sporcu sutyeni takması da gerekebilir. Genelde bu sutyen ile hasta taburcu edilir. Aynı zamanda göğüs küçültme operasyonunun ardından hastanın düzenli olarak kontrollere gitmesi de önemli olur. Çünkü bu süreçte hem memelerin durumu incelenecek hem de dikişler alınacaktır. Genellikle hastanın meme estetiği sonrasında birkaç gün duş alması önerilmez. Aynı şekilde en azından meme küçültme ameliyatının ardından bir hafta kadar hastanın dinlenmesi tavsiye edilir. Sonrasında hasta hala sporcu sutyenini kullanıyor olduğu için günlük hayata yeniden devam etmeye başlayabilir.

Dr. Yücel Demir'e Sorabilirsiniz
Soru İçin ARAYIN!

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Ağrı Var mıdır?

Meme küçültme ameliyatı gerçekleştikten sonra ağrı konusu da merak edilir. Genelde estetik cerrahi ile alakalı pek çok operasyonda olduğu gibi meme estetiği için de oldukça hafif ağrı olacağı söylenebilir. Bu ağrının en aza indirilmesi için hekim hastaya birtakım ağrı kesiciler önerecektir. Bunun yanı sıra yine hekimin tavsiye etmesi durumunda yapılacak buz uygulaması da ağrıları azaltabilir. Çok şiddetli olmamakla birlikte meme küçültme ameliyatı bittikten sonraki belli bir sürede aralıklarla yanma, sızlama ya da batma hissi de oluşabilir.

Meme Ne Kadar Küçültülebilir?

Meme küçültme işlemi için gerekecek olan küçültme miktarı da hastaya göre belirlenir. Bu noktada tıpkı meme büyültme ameliyatında olduğu gibi omuz genişliği, genel vücut orantısı ve göğüs çevresinin ölçüsü etkili bir rol oynar. Yani her zaman önemli olan hastanın beklentilerini karşılamanın yanı sıra hastanın vücut yapısına uyumlu bir meme küçültme operasyonu yapmak olacaktır. Bu aşamada doktor hastaya memelerinin ne ölçüde küçültülebileceği konusunda yeterli bilgiyi verebilir.

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Estetik cerrahi içerisinde yapılan her ameliyatta olduğu gibi göğüs küçültme ameliyatında da hastanın sonrasında uyması gereken bir dizi kural olacaktır. Bu kurallar doktor tarafından aktarılacaktır. Özellikle bunlara özen gösterilmesi iyileşme süreci açısından ve hastanın istediği görüntüye ulaşması açısından ayrı bir önem taşır. Göğüs küçültme işlemi yaptırdıktan sonra hastanın birkaç gün boyunca evde dinlenmesi gerekebilir. Estetik cerrahi açısından bu istirahat dönemleri oldukça önemlidir.

Meme küçültme ameliyatının ardından hastanın bazı ilaçlar kullanması gerekebilir. Bu ilaçlar hem ağrıları hafifletmeye hem de herhangi bir enfeksiyon ile karşılaşılmasını önlemeye yönelik olabilir. O nedenle mutlak suretle ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Aynı zamanda meme küçültme ameliyatının ardından bir müddet hastanın ağır fiziksel aktivitelerden kaçınması, kolunu fazla zorlamaması, ağırlık taşımaması ve spor yapmaması gerekebilir. Bu konuda da doktor hastaya detaylı bir bilgilendirme yapacaktır. Benzer şekilde meme küçültme operasyonunun sonrasında doktor hastanın belirli bir süre sporcu sutyeni kullanması gerektiğini söyleyebilir. Bu sporcu sutyeni sayesinde hem hastanın ağrıları azalabilir hem de memenin şekil alması kolaylaşabilir.

Estetik cerrahi ameliyatlarının pek çoğunda oluşan ve meme küçültme ameliyatından sonra da beklenen bir diğer durum ise ödem ve şişlikler olur. Elbette bu ödem ve şişlikler zaman içerisinde git gide azalabilir. Bu iyileşme döneminde görülen doğal bir durumdur. Meme küçültme ameliyatı gerçekleştikten sonra dikişlerin alınma zamanı da doktor tarafından belirlenebilir. Ameliyattan sonra henüz iyileşme tam anlamıyla gerçekleşmeden evvel ağır fiziksel hareketlerden kaçınılacağı gibi kolları ve göğüs kafesini de zorlamamak gerekebilir.

Estetik cerrahi içerisinde estetik kaygının yanı sıra ciddi sağlık problemleri yaratması nedeniyle tercih edilebilen bir operasyon olan meme küçültme ameliyatı, gerçekten bazı kadınlara büyük zorluklar yaşatabilir. Çünkü memenin aşırı büyüklüğü nedeniyle hastalar spor yapmak konusunda, koşmak konusunda ve hatta bazen aktif iş hayatına katılmak konusunda bile birtakım sorunlar yaşayabilirler. Üstelik bazı kadınlar geceleri dahi sutyen takmak zorunluluğu içerisine girebilirler. Bunun yanı sıra fazla büyük memeler yaz aylarında da ayrı bir rahatsızlık yaratabilir. Çünkü büyük memeler sarkmaya da meyilli oldukları için meme altında fazla terleme ile birlikte pişiğe ortam hazırlayabilirler. Üstelik memelerin yarattığı rahatsızlık şiddetlendiğinde boyut fıtığı gibi ciddi problemlerin oluşması bile mümkün oluyor. Bu durum uzun vadede gerçekleşebilse de büyük memelerin boynu sürekli önde durmaya zorladığı da bilinen bir gerçek oluyor.

Meme Büyüklüğü Duruş Bozukluğu İlişkisi Nedir?

Estetik cerrahi açısından meme küçültme ameliyatını hastalarda zorunlu kılabilecek durumlar arasında meme altında oluşmuş yara ve pişikler, meme uçlarının sarkık olması, sırt ağrıları, boyun ağrıları, zaman içinde omuzlarda çökme meydana gelmesi, hastaların spor ya da benzeri fiziksel aktiviteleri yapamıyor hale gelmesi ve bazı psikolojik faktörler gösterilebilir. Aynı zamanda bazı hastalar memelerinin daha da fazla büyümesinden korktukları için yeterli beslenemez bir hale de gelebilirler. Bunun yanı sıra fazla büyük memelere sahip kadınlarda duruş bozukluğu da oluşabiliyor. Bu duruş bozukluğu genellikle meme küçültme ameliyatı sonrasında zaman içinde düzelebiliyor. Çünkü memelerin vücutta yarattığı yük ortadan kalkmış oluyor. Bu da bazı kadınlar için özgüvenin biraz daha artmasına yardımcı olabiliyor.

En Güncel Gönderiler

Buz Lazer Epilasyon

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Buz Lazer Epilasyon & Fiyatı Ankara’da buz lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef lazer epilasyon fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara buz lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız iletişim sayfası‘ndaki formu kullanarak, 0312 490 01 65 numaralı telefondan ya…

Devamı

Lipomatik ile Yağ Aldırma

Dr. Yücel Demir
|

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma amacı ile uygulanan yöntemlerden bir tanesi de lipomatik olarak bilinen Infrasonic Tickle Liposuction uygulamasıdır. Lipomatik yönteminin öne çıkan özelliklerinden birisi genel anestezinin yanısıra bazı vaka tiplerindeki lokal anestezi seçeneği olmasıdır. Operasyon ve iyileşme süreci klasik liposuctiona göre daha kısa sürmektedir. Ankara’da Lipomatik ile Yağ Aldırma…

Devamı

Karın Germe Estetiği

Dr. Yücel Demir
|

Ankara’da Karın Germe Estetiği & Fiyatı Ankara’da karın germe estetiği yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Yasal mevzuat gereği malesef karın germe ameliyatı fiyatlarını web sitesinde yayınlayamıyoruz. Eğer Ankara karın germe fiyatlarını öğrenmek için bu sayfaya ulaştıysanız yukarıdaki formu doldurarak, iletişim sayfasından, 0312…

Devamı